αυτοέκδοση βιβλίου
αυτοέκδοση bookoo
ΘΕ αυτοέκδοση βιβλίου
eshop αυτοέκδοσης
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1 - 13 ΑΠΟ 13 | ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΑ:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ Μια καλοκαιρινή παρτίδα σκάκι κι άλλη μια
Μια καλοκαιρινή παρτίδα σκάκι… Βραβείο Ομίλου UNESCO Τεχ… Νέλλη Σπαθάρη

Καλοκαίρι. Ύδρα. Οι δυο φίλοι, ο Κωστής και ο Άγης, επιστρέφουν στο νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές. Έχουν να ιδωθούν έναν ολόκληρο χειμώνα. Δεν είναι μόνο οι δυο τους. Έχουν μαζί τους και τη Μπέλλα, το αγαπημένο τους πομερανιάκι που προσπαθεί να ερμηνεύσει τις προθέσεις τους. Αποτελούν το «τριο-σαματά». Στο νησί θα τους περιμένει μια έκπληξη. Ένα σκάκι με μεγάλα πιόνια σκαλισμένα από τον παππού του Άγη, τον καπετάν Ανδρέα, στημένο στα ασπρόμαυρα πλακάκια. Η πρόσκληση για μια παρτίδα σκάκι θα εξελιχθεί σε μύηση στάσεων ζωής. Ο ρόλος του παππού είναι καταλυτικός. Δεν είναι μόνο αυτός που κατασκεύασε το ιδιαίτερο αυτό σκάκι, αλλά είναι και αυτός που τους έχει μυήσει στη φιλοσοφία του ως φιλοσοφία μάχης στη ζωή.

ΕΝΤΥΠΟ: 5.50 €
ΝΕΟ Στη σκιά του ισημερινού
Στη σκιά του ισημερινού Θοδωρής Μπάρκας

Το 1982, μια αρχαιολογική αποστολή ανακαλύπτει στα βάθη του τροπικού δάσους του Κογκό μια κρυμμένη αρχαία πόλη, ξεχασμένη από το χρόνο. Τριάντα πέντε χρόνια αργότερα, πέντε άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται απροσδόκητα εγκλωβισμένοι μέσα στο ίδιο αφιλόξενο δάσος. Κυνηγημένοι από ορατούς και αόρατους εχθρούς, αντιμέτωποι με το χρόνο και τα στοιχεία της φύσης, θα δουν να ξετυλίγεται γύρω τους το κουβάρι μιας πλεκτάνης με διεθνείς προεκτάσεις. Το μυθιστόρημα «Στη σκιά του ισημερινού», είναι ένα διεθνές θρίλερ που διαδραματίζεται σε τρεις ηπείρους στο παρόν και στο παρελθόν.

ΕΝΤΥΠΟ: 10.00 €
ΝΕΟ Στάκα καρδιά μου
Στάκα καρδιά μου Το τότε μέσα στο τώρα Νέλλη Σπαθάρη

Κάποιο Τριώδιο της δεκαετίας του ’70. Μια φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής αποβιβάζεται στην Ύδρα εξοπλισμένη με ένα κασετόφωνο, μια φωτογραφική μηχανή κι ένα ερωτηματολόγιο. Αποστολή της να κάνει μια επιτόπια έρευνα για το μάθημα της Λαογραφίας. Νιώθει σαν τον Δον Κιχώτη που βγαίνει σε περιπέτεια. Μόνο που ο Δον Κιχώτης βγαίνει σε έναν κόσμο που δεν αναγνωρίζει πια, όπου οι αλήθειες είναι διασκορπισμένες και αμφίσημες, ενώ η ίδια νιώθει πως κατέχει τις αλήθειες της μικρής νησιωτικής κοινωνίας, αφού έχει καταγωγή από το νησί και έχει περάσει εκεί όλα τα καλοκαίρια της ζωής της. Ωστόσο θα διαψευσθεί. Η ζωή είναι πιο πολυσήμαντη απ’ ό,τι φαίνεται.

ΕΝΤΥΠΟ: 7.50 €
ΝΕΟ Περί ψυχής ο Λόγος
Περί ψυχής ο Λόγος «ο κόσμος θα ήταν πάντα σ… Ευστράτιος Κανάκης

Οι ιστορίες μου φτιαχτήκαν από σκιές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σκιές είναι αποτύπωμα όποιου τόλμησε να σταθεί μπροστά στο φως. Όποιος έζησε μέσα στο απόλυτο σκοτάδι δεν γνώρισε τι είναι η σκιά. Για αυτό και εγώ μιλάω για σκιές, προσπαθώντας να περιγράψω το φως. Γιατί κανείς μας δεν αντέχει να δει το φως κατάματα.

«Θεριό είναι ο άνθρωπος που είτε δαγκώνει από πείνα, είτε για να επιβληθεί. Μα αν τον μαντρώσεις και τον ταΐζεις, γίνεται γέρικο σκυλί που ξερογλείφει κόκαλα και τρέμει όταν αστράφτει. Έτσι και ο Λευτέρης έμαθε να φοβάται στην ζωή του.»

ΕΝΤΥΠΟ: 14.00 €ΕΒΟΟΚ: 3.49 €
ΝΕΟ Δρόμοι περίπλοκοι
Δρόμοι περίπλοκοι Στης Κυβερίας τα μονοπάτι… Δημήτρης Σ. Πολίτης

«... σε κάτασπρο πέλαγος χυμένα ειδών δάκρυα, μαύρα και άσπρα και κίτρινα και ερυθρά, θηλυκά και αρσενικά και ουδέτερα άλλα, των γενεών και φυλών και πλανητών μεγάλα ...» (από το ποίημα «Δάκρυα ») « Κυβερία, είναι ο τόπος όπου υπαινίσσονται τα μυστικά διδάγματα κάθε θρησκείας, οι θεωρητικές συνισταμένες κάθε επιστήμης και οι πιο οργιώδεις συλλήψεις κάθε φαντασίας. Η ευκολότερη πρόσβαση σε αυτό το εξωδιαστατικό βασίλειο γίνεται μέσα από τον υπολογιστή … … Οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν ανεξάρτητα από το χρόνο και το χώρο και να καταναλώνουν τον πραγματικό τους χρόνο εκεί μέσα»
-Rushkoff Douglas-

ΕΝΤΥΠΟ: 10.60 €
Ανακαλύψτε το κρίταμο Η γεύση της ακροθαλασσιάς… Ιάσονας Χαϊκάλης

Αυτό το μικρό βιβλιαράκι δεν είναι ένα ακόμα εγχειρίδιο μαγειρικής. Αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια εραστών της ελληνικής πρώτης ύλης και ειδικότερα του Κρίταμου. Που, εκτός από superfood, αποτελεί και μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Με γευστικούς τόνους θάλασσας, γης και γλυκιάς αλμύρας, “παντρεύτηκε” με καλούδια της ελληνικής γαστρονομικής μνήμης για να δημιουργήσει αυτή τη μικρή εμπειρία γεύσεων. Απολαύστε το!

ΕΒΟΟΚ: 9.99 €
Περί Δυσκολίας Κωστής Καλογρούλης

Για ποιούς λόγους ορισμένα λογοτεχνικά έργα αποδεικνύονται δυσπρόσιτα ακόμα και στο πιο καλλιεργημένο κοινό; Τι ρόλο παίζει η υποκειμενικότητα και το υπόβαθρο του κάθε αναγνώστη και σε ποιο βαθμό η δυσκολία ενός έργου εξαρτάται από κοινωνικοπολιτικές και πολιτισμικές προσλαμβάνουσες οι οποίες ποικίλουν και εξελίσσονται; Στο βιβλίο αναλύονται μερικά μνημειώδη μυθιστορήματα από διαφορετικές περιόδους, γλώσσες και λογοτεχνικές τάσεις που είναι περιβόητα για την δυσκολία τους και την προσπάθεια και επιμονή που απαιτούν από τον επίδοξο αναγνώστη προκειμένου να γίνουν κατανοητά. Μέσα από αυτές τις σύντομες αναλύσεις επιχειρείται μια αποκωδικοποίηση τόσο της ίδιας της αναγνωστικής διαδικασίας όσο και των πολλαπλών γλωσσικών, δομικών και θεματικών δυσκολιών που τα κείμενα αυτά προβάλλουν προκαλώντας έτσι προσκόμματα σε συμβατικές απόπειρες ερμηνείας.

ΕΝΤΥΠΟ: 9.00 €
Holy Fire The Miracle of the Light… Haris Skarlakidis

The descent of the Holy Fire at the Tomb of Christ every Holy Saturday is the only miraculous event in human history which has taken place each year on the same day for more than one and a half millennia. Covering a period of thirteen centuries, from the 4th to the 16th century, this book assembles historical accounts of the celebrated event. Seventy authors – fourteen French, nine Englishmen, seven Byzantine Greeks, seven Germans, five Armenians, five Muslim Arabs, four Italians, four Persians, three Russians, three Icelanders, two Egyptians, two Chaldeans, one Syrian, one Moldavian, one Ethiopian, one Belgian and one Swiss – describe the greatest miracle of the Christian world: the Holy Fire

ΕΒΟΟΚ: 8.49 €
Πρόγραμμα 2+5 Ημερών Απώλειας… Δήμητρα Νάσιου

Φανταστείτε πόσο υπέροχο θα ήταν, να μπορείτε να επανεκκινήσετε το μεταβολισμό σας, να αισθανθείτε περισσότερη ενέργεια στο σώμα και να απολαύσετε ποικίλα οφέλη για την υγεία σας, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε θερμίδες ή να ακολουθείτε αυστηρά σχέδια γεύματος. Στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψετε τι ακριβώς είναι η διακοπτόμενη νηστεία, τι αναφέρουν οι νέες μελέτες, πως λειτουργεί σε ένα εβδομαδιαίο πλάνο 2+5 ημερών και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της στην απώλεια βάρους και την υγεία. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε ένα μηνιαίο πλάνο που θα βοηθήσει στο στόχο σας και συμβουλές για την επιτυχία του προγράμματος. Το πρόγραμμα εβδομαδιαίας διατροφής των 2+5 ημερών, είναι μια εξαιρετική δίαιτα που θα γίνει ο παντοτινός οδηγός σας για υγιεινή απώλεια βάρους και βελτιωμένη υγεία.

ΕΒΟΟΚ: 9.99 €
Ένας Άνισος Αγώνας Μαρία Λιβυκού

Όταν η Δανάη βρέθηκε αντιμέτωπη με προβλήματα που είναι δυσβάσταχτα για κάθε άνθρωπο −καρκίνο, απιστία του Παύλου, διαζύγιο, δικαστικό αγώνα για την κηδεμονία των παιδιών της− δεν επέτρεψε στον εαυτό της να βιώσει την αδυναμία του αδικημένου· αντίθετα, πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή και να νικήσει τους εφιάλτες της.

Στον αγώνα της αυτό βρήκε δικούς της ανθρώπους να την πολεμούν και φίλους να τη στηρίζουν. Στον κύκλο της ζωής της, ως συνοδοιπόροι της και φίλοι αγαπημένοι −ή αδιάφοροι, ακόμα και φορείς αρνητικής ενέργειας, εχθροί ανελέητοι−, θα κινηθούν γύρω της διάφορα πρόσωπα.

Ποιος ο ρόλος του Παύλου και του Αλέξανδρου, της Μυρτώς και της Ιουλίας, της Νεφέλης, του Έκτορα και του Κωνσταντίνου; Τι έχει να της χαρίσει –ή να της στερήσει− ο καθένας απ’ αυτούς; Πόσο θα την ενισχύσει και πόσο θα την πληγώσει; Θα φτάσει η στιγμή που θα νιώσει νικημένη από τη μοίρα κι από τους ανθρώπους;

Σε ποιον βαθμό, τελικά, θα καταφέρει να συνδυάσει τη γυναικεία φύση και τις ανάγκες που ξυπνούν μέσα της με τη μητρότητα;

Η Δανάη είναι αυτή που θα ήθελε να είναι η κάθε γυναίκα: Όμορφη, δυνατός χαρακτήρας, με πίστη στη ζωή και τον έρωτα, με αξίες και ιδανικά, με πείσμα, πετυχημένη επαγγελματικά και δικαιωμένη ως μάνα.

Η Δανάη είναι πρότυπο γυναίκας!

ΕΝΤΥΠΟ: 14.99 €ΕΒΟΟΚ: 15.99 €
Αδρές Κινητικές Δεξιότητες Χε… Ρίψη, υποδοχή, ντρίμπλα,… Αθηνά Ρούπα

Οι βασικές κινητικές δεξιότητες αποτελούν το ¨αλφαβητάρι¨ της κίνησης και η κατάκτηση τους από την προσχολική ηλικία καθορίζει τη συνολική πορεία και ανάπτυξη του ατόμου τόσο στην παιδική όσο στην εφηβική ηλικία, αλλά και στην ενήλικη ζωή.
Σκοπός του παρόντος ήταν η διερεύνηση της επίδρασης αναπτυξιακού προγράμματος Φυσικής Αγωγής στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων χειρισμού αντικειμένων σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Διερευνάται το εάν τα παιδιά μαθαίνουν να εκτελούν τις βασικές δεξιότητες χειρισμού , όταν η διδασκαλία των δεξιοτήτων γίνεται με προγράμματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Παραθέτονται ενδεικτικά πλάνα διδασκαλίας.

ΕΒΟΟΚ: 0.00 €
Το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδ… Ερευνητική εργασία Νικόλαος Δημητριάδης

Ποιο Σχολείο προετοιμάζει άτομα που θα υπηρετήσουν το Κοινωνικό σύνολο αποτελεσματικά με ήθος και γνώσεις ; Το έργο που επιτελείται σ΄ένα Σχολείο και το εκπαιδευτικό περιβάλλον που δημιουργείται σ΄αυτό, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην Εκπαίδευση και Μόρφωση ;
Η έρευνα αυτή αποσκοπεί στο να δώσει απαντήσεις στηριγμένες, όχι στις απόψεις ενός ατόμου-μελετητού, αλλά σε μαρτυρίες παλαιών μαθητριών και μαθητών του Σχολείου και κατόπιν ενηλίκων, με δραστηριότητα σε ποικίλους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.

ΕΒΟΟΚ: 0.00 €
Οδηγός Αυτοέκδοσης bookoo.gr Bookoo

Η έκδοση του βιβλίου σας γίνεται ευκολότερη με το bookoo.gr

ΕΒΟΟΚ: 0.00 €

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα