ΤΟ ΕΒΟΟΚ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

αυτοέκδοση βιβλίου
αυτοέκδοση bookoo
ΘΕ αυτοέκδοση βιβλίου
eshop αυτοέκδοσης

Χρήστος Τσέκος

O Χρήστος Αν. Τσέκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2003), του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτορας το 2008. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία «Στοιχεία Περιβαλλοντικής Ηθικής και Βιοηθικής» (Εκδ. Πα- ρισιάνου, Αθήνα, 2015) και «Αρχές Περιβαλλοντικών Επιστημών» (Εκδ. University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2011). Το τελευταίο του βιβλίο έχει τίτλο «Για την ηθική μεταχείριση και τα δικαιώματα των ζώων» (Bookoo, Αθήνα, 2021). Επίσης έχει δημοσιεύσει περί τις 20 εργασίες σε ξενόγλωσσα κυρίως περιοδικά. H ερευνητική του δραστηριότητα σχετίζεται κυρίως με θέματα που σχετίζονται με την Περιβαλλοντική Φιλοσοφία, την Περιβαλλοντική Ηθική, την Ηθική μεταχείριση των ζώων και τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος. Κατά το παρελθόν έχει διδάξει το μάθημα «Περιβαλλοντική Ηθική» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας) και στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων). Ακόμη έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) το μάθημα «Προστασία και Διαχείριση του Φυσικού Περιβάλλοντος». Ορισμένα από τα δημοσιευμένα άρθρα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως βιβλιογραφία σε διδακτορικές διατριβές ή διατριβές master που εκπονήθηκαν σε διάφορα Πανεπιστήμια, π.χ. α) Uppsala University, Sweden (2014), β) Bank Street College of Education, New York, USA (2017), γ) University of North Dakota, USA.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ / ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ1 - 1 ΑΠΟ1 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΑ :
Για την ηθική μεταχείριση και τα δικαιώματα των ζώων Χρήστος Τσέκος

Principium agendum για τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου είναι η συνεχιζόμενη αρνητική συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων απέναντι στα ζώα σε πολλές πτυχές του καθημερινού μας βίου. Ακόμη και αν η νομοθεσία έχει βελτιωθεί μέσω της αυστηροποίησης των ποινών σχετικά με πράξεις βαναυσότητας απέναντι στα ζώα, δυστυχώς τέτοια φαινόμενα βαναυσότητας και κακοποίησης εμφανίζονται συχνά. Η ίδια η πραγματικότητα, λοιπόν, επιβάλλει την ανάλυση ενός τόσο επίκαιρου θέματος τη στιγμή μάλιστα που δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα (και στον υπόλοιπο κόσμο φυσικά) πραγματοποιούν γιγάντιο αγώνα προς τη σωστή κατεύθυνση, την κατεύθυνση δηλαδή, της αλλαγής ιδεολογιών, αντιλήψεων και κυρίως συμπεριφορών απέναντι στα ζώα.

​Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια ανασκόπηση των ηθικών θεωριών για τα ζώα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με άλλα λόγια διαλαμβάνει την εξέλιξη της ηθικής μας στάσης απέναντι στα ζώα διαχρονικά ανά τους αιώνες που εκπολιτίσθηκε ο άνθρωπος.

15.00 €

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα