Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά ενδέχεται να καθυστερήσουν οι παραδόσεις των υπηρεσιών μας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (18)

 1. Επειδή έχετε απόλυτο έλεγχο του έργου σας, τόσο στο κείμενο όσο και στη διανομή.
 2. Επειδή διατηρείτε τα πνευματικά σας δικαιώματα.
 3. Επειδή είστε ελεύθεροι να αλλάξετε ό,τι θέλετε.
 4. Επειδή μέσω του bookoo.gr είναι πολύ απλό.
 5. Επειδή θέλετε να δοκιμάσετε ένα εναλλακτικό κανάλι.
 6. Επειδή θέλετε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα ανά αντίτυπο.
 7. Επειδή μέσω του bookoo.gr έχετε περισσότερες επιλογές διανομής online απ ό,τι στους περισσότερους εκδοτικούς οίκους.
 8. Επειδή δε θέλετε να «πείσετε» κάποιον να το εκδώσει για εσάς.
 9. Επειδή δε βρήκατε εκδότη.
 10. Επειδή έχετε άσχημη εμπειρία από κάποιον εκδότη.
   

Η ομάδα του www.bookoo.gr σάς δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε το κείμενό σας σε βιβλίο και να το παραλάβετε σε όσα αντίτυπα επιθυμείτε. Επίσης, μπορείτε να το αποκτήσετε και σε ηλεκτρονική μορφή, ebook, και να το πουλήσετε στα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία του κόσμου. Αν έχετε ήδη έτοιμο το ηλεκτρονικό σας βιβλίο σε μορφή epub, τότε μπορούμε να το αναρτήσουμε για εσάς προς πώληση στο iTunes, Kobo, αλλά και στο bookoo.gr/eshop.

Ακολουθήστε τα βήματα που ξεκινούν εδώ http://www.bookoo.gr/book-tool/create για να κάνετε το συγγραφικό σας όνειρο πραγματικότητα.

Ναι. Δημιουργήσαμε το www.bookoo.gr με γνώμονα τις ανάγκες κάθε συγγραφέα. Στο http://www.bookoo.gr/services μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία που θεωρείτε πως χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το βιβλίο σας.

Παρέχουμε τέσσερις επιλογές επιμέλειας, εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, δημιουργία εξωφύλλου αναλόγως του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε με το βιβλίο σας, τη δημιουργία και μεταπώληση του ηλεκτρονικού σας βιβλίου –ebook–, την παροχή ISBN και την εκτύπωση του βιβλίου σας στον αριθμό τεμαχίων που θα ορίσετε. 

Έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε το βιβλίο σας και σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή – ebook.

Στο πρώτο βήμα της δημιουργίας του βιβλίου http://www.bookoo.gr/book-tool/create θα επιλέξετε ΕΝΤΥΠΟ & E-BOOK και, κατόπιν, θα ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα για να αποκτήσετε το έργο σας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην εκτύπωση αντιτύπων. Η παράδοση των βιβλίων γίνεται είτε με αποστολή μέσω μεταφορικής εταιρείας είτε με παραλαβή από τις αποθήκες μας, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε στο βήμα ολοκλήρωσης της παραγγελίας.

Στο www.bookoo.gr υπάρχει υπηρεσία αγοράς ebook, χωρίς προαπαιτούμενη εκτύπωση. Στο πρώτο βήμα της δημιουργίας του βιβλίου http://www.bookoo.gr/book-tool/create θα επιλέξετε E-BOOK και θα καταχωρίσετε ό,τι ζητείται στα επόμενα βήματα.

Η σωστή σελιδοποιήση του κειμένου σας γίνεται αν έχετε αγοράσει και τις δύο παρακάτω υπηρεσίες επιμέλειας :

 1.  Λογοτεχνική, Φιλολογική και Γλωσσική επιμέλεια έκδοσης
 2.  Δημιουργική επιμέλεια έκδοσης 

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, συμπεριλαμβάνεται σελιδοποίηση χωρίς παρεμβάσεις βάσει του κειμένου που μας έχετε στείλει. 

Εκτός από δημιουργία ebook εμείς στο www.bookoo.gr αναλαμβάνουμε και την πώλησή του στα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία του κόσμου. Εφόσον επιλέξετε την υπηρεσία «Πώληση σε ελληνικά και διεθνή διαδικτυακά βιβλιοπωλεία», το ebook που δημιουργήσατε θα διανεμηθεί στο iTunes, στο kobo.com και, φυσικά, στο bookoo.gr/eshop
Η λιανική τιμή πώλησης του έργου σας είναι αποκλειστικά δική σας απόφαση. Λόγω της συγκεκριμένης μορφής τιμών που προκαθορίζουν τα κανάλια διανομής iTunes & Kobo η λιανική τιμή που θα καθορίσετε πρέπει να τελειώνει σε .99 ευρώ π.χ. 1.99, 4.99, 22.99 κτλ.

Μπορείτε να πουλήσετε το βιβλίο σας σε έντυπη μορφή και σε ηλεκτρονική (epub).
Αν το κείμενό σας είναι σε αρχείο Word (.doc), το Bookoo αναλαμβάνει τη μετατροπή και τη διάθεση προς πώληση στην τιμή που θα μας υποδείξετε.
Κάντε κλικ στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ επάνω δεξιά στην αρχική σελίδα και επιλέξτε εκείνη που επιθυμείτε.

Εφόσον επιλέξετε την πώληση σε διαδικτυακά βιβλιοπωλεία, το ebook σας μπορεί να προστατευτεί κατά την αγορά και εγκατάστασή του αν συμπληρώσετε το πεδίο DRM στο βήμα 8 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

Μόνο ο πελάτης που αγοράζει το ηλεκτρονικό βιβλίο σας μπορεί να το διαβάσει, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να το διαμοιράσει.

Στην περίπτωση που σκοπεύετε να το διανείμετε ελεύθερα, δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο DRM.

Σημείωση: Οτιδήποτε βρίσκεται στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει αντικείμενο πειρατείας, χωρίς αυτό να είναι το μόνο κριτήριο. Έχουμε δει και έντυπα βιβλία να έχουν σκαναριστεί και να βρίσκονται στο διαδίκτυο, παρόλο που ποτέ δε δημιουργήθηκε η αντίστοιχη επίσημη ηλεκτρονική έκδοση. Γενικά πάντως, και σύμφωνα με την εμπειρία μας, οι Αρχές ανταποκρίνονται και οι παραβάτες εντοπίζονται. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν υποστηρίζονται από το site της Amazon. Συνεπώς το ebook σας δε θα πωλείται στο www.amazon.com ή στο Kindle.
Αναλόγως των επιλογών σας, όμως, μπορεί να πουληθεί στο iTunes, Kobo, bookoo.gr και σε άλλα ελληνικά διαδικτυακά βιβλιοπωλεία με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Αν φτάσατε στο βήμα «ΕΞΩΦΥΛΛΟ» ή στο βήμα «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» και αποφασίσατε να αλλάξετε κάτι στον τίτλο, στο όνομα του συγραφέα ή στο εξώφυλλο, αλλά δε βλέπετε την αλλαγή αυτή στο βήμα ολοκλήρωσης, τότε πρέπει να πάτε στο βήμα «ΕΞΩΦΥΛΛΟ» και να πατήσετε «ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ».


Μόνο έτσι θα εμφανιστούν οι αλλαγές σας στο βήμα ολοκλήρωσης.

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την υπηρεσία που αγοράσατε. Επειδή κάθε υπηρεσία είναι μοναδική και το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει από έργο σε έργο, δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβές διάστημα υλοποίησης. Παρ' όλα αυτά συνήθως οι υπηρεσίες μας έχουν μέση διάρκεια (για ενα κείμενο εκατό χιλιάδων λέξεων) όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάντα αυτή η διάρκειά τους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της παραγγελίας σας στον λογαριασμό σας στο μενού ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ>ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΥ.
 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΕΥΡΕΣΗ ΤΙΤΛΟΥ

5-10 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

30-90 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

10-60 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

5-30 ΗΜΕΡΕΣ

EBOOK

5-10 ΗΜΕΡΕΣ

ISBN

3-5 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

7-15 ΗΜΕΡΕΣ


 

Μπορείτε να εκδώσετε αλλά και να πουλήσετε το βιβλίο σας μέσω των καναλιών διανομής μας στα Αγγλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλετε να το πουλήσετε, είναι να επιλέξετε ΑΓΓΛΙΚΑ στην επιλογή γλώσσας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ

Αν έχετε κάνει login, τότε η αποθήκευση της εν εξελίξει παραγγελίας σας γίνεται αυτόματα.
Για να την συνεχίσετε ανοίξτε το μενού που φαίνεται επάνω δεξιά με τα αρχικά γράμματα του ονόματός σας και επιλέξτε "ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ". Εκεί θα δείτε τις εκκρεμείς παραγγελίες σας αλλά και τις αγορές σας (αν έχετε πραγματοποιήσει).

Γνωρίζουμε ό,τι έχετε αφιερώσει πολλές ώρες για να δημιουργήσετε το έργο σας και στόχος μας είναι να είστε απολύτως ικανοποιημένοι από αυτό που θα παραλάβετε, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχετε επιλέξει. Από τη στιγμή που θα παραλάβουμε το έργο σας θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώνουμε για την πρόοδο του βιβλίου σας.

 • Στην περίπτωση έντυπων βιβλίων, προκειμένου να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, υπάρχει η δυνατότητα να σας στείλουμε δείγμα του βιβλίου σας προτού ολοκληρωθεί η παραγωγή του, έτσι ώστε αν επιθυμείτε αλλαγές να μπορούν να γίνουν έγκαιρα. Επιλέξτε «ΔΟΚΙΜΙΟ-ΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ» στο βήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
 • Στην περίπτωση ηλεκτρονικών βιβλίων ή υπηρεσιών, αν κατά την παραλαβή του έργου σας έχετε οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του μενού ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ από τον λογαριασμό σας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Συνιστούμε να κατεβάσετε το e-book μέσα σε επτά (7) ημέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Εγκατάσταση σε PC

 1. Για την εγκατάσταση απαιτείται το λογισμικό Adobe Digital Editions που είναι διαθέσιμο δωρεάν από την Adobe εδώ.
 2. Αρχικά θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό με τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης AdobeID. Ο κωδικός αυτός θα σας ζητηθεί κατά την εγκατάσταση του προγράμματος (το κατεβάζετε από εδώ), ώστε να θεωρήσετε (Authorize) τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Προσοχή: Εάν δεν έχετε θεωρήσει το Adobe Digital Editions, δε θα μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία που αγοράσατε.
 3. Σε κάθε αγορά e-book, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα σας αποστέλλεται, στο e-mail που έχετε δηλώσει, ένας υπερσύνδεσμος (hyperlink) για κάθε τίτλο που έχετε αγοράσει. Κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο κατεβάζετε το βιβλίο σας, το οποίο θα ανοίξει αυτόματα με το Adobe Digital Editions.
 4. Μπορείτε να βρείτε επιπλέον απαντήσεις για πιθανά προβλήματα εδώ

Εγκατάσταση σε κινητά ή tablets

 1. Αρχικά θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό με τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης AdobeID.
 2. Ανάλογα με την συσκευή που έχετε, πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή ανάγνωσης e-books η οποία θα είναι συμβατή με την Adobe. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Bluefire την οποία μπορείτε να κατεβάσετε: 
  • για συσκευές android από εδώ (google play)
  • για συσκευές iOS από εδώ (iTunes)
 3. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή ανοίξτε την ενότητα "Info" και πατήστε στο “Authorize” βάζοντας το ίδιο username και password (Adobe ID) που έχετε για τον λογαριασμό στην Adobe.
 4. Όταν αγοράσετε ένα e-book, θα σας έρθει ένα link στο email σας. Κάντε κλικ στο link και επιλέξτε την Bluefire Reader ή όποια άλλη συμβατή εφαρμογή έχετε για να το διαβάσετε. Τα παραπάνω βήματα τα ακολουθείτε μόνο την πρώτη φορά. Μετά απλά ανοίγετε τα e-books που αγοράζετε χωρίς να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.

Εγκατάσταση σε συσκευές ανάγνωσης (e-readers);

 1. Μπορείτε να ελέγξετε εάν η συσκευή σας είναι συμβατή με το ADE εδώ.
 2. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας συνδέστε τη με τον υπολογιστή σας αφού πρώτα έχετε ανοίξει το Adobe Digital Editions. Με την αναγνώριση της συσκευής θα σας ζητηθεί από το ADE να γίνει η πιστοποίηση (Authentication) της συσκευής σας.
 3. H μεταφορά των βιβλίων από το ADE στη συσκευή (e-reader) σας γίνεται μετακινώντας το βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του ADE στο εικονίδιο του e-reader, που εμφανίζεται πλέον μέσα στο ADE. Επιπλέον το ADE αποθηκεύει τα αρχεία στον υπολογιστή σας μέσα στο My Documents (Τα έγγραφά μου), στο φάκελο My Digital Editions.

Όχι, το αρχείο κειμένου που μας στείλατε, θα το σελιδοποιήσουμε στη διάσταση που έχετε επιλέξει να εκτυπωθεί το βιβλίο σας. Έπειτα, θα σας στείλουμε το αρχείο κειμένου και το ανάπτυγμα του εξωφύλλου για έγκριση.

Αν το εγκρίνετε θα το στείλουμε για εκτύπωση, διαφορετικά, θα μας ενημερώσετε για τις αλλαγές που θέλετε να κάνουμε και έπειτα θα το λάβετε και πάλι σε pdf για να δείτε πως θα τυπωθεί. Δεχόμαστε μέχρι πέντε αλλαγές σε ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη, χωρίς επιπλέον χρέωση. 

 

αυτοέκδοση βιβλίου
αυτοέκδοση bookoo
ΘΕ αυτοέκδοση βιβλίου

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα