Ξεκίνησε η διάθεση έντυπων βιβλίων μέσω καταστήματος και μέσω του Bookoo Eshop! ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

ΤΟ BOOKOO ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Αγαπητοί συγγραφείς σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.
Οι θέσεις για τα μαθήματα δημιουργικής γραφής συμπληρώθηκαν.

Το Bookoo και οι Εκδόσεις Ψυχογιός βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν την έναρξη μαθημάτων δημιουργικής γραφής σε συνεργασία με τον καταξιωμένο συγγραφέα και εισηγητή σεμιναρίων δημιουργικής γραφής Αλέξη Σταμάτη. Ανακαλύψτε τη μαγεία της συγγραφής στη ζεστασιά του νέου μας βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη απευθύνεται σε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με τα ενδότερα της συγγραφής, αυτής της «Μάγισσας Τέχνης», και να αναπτύξουν την αποκλειστικά δική τους συγγραφική «φωνή».

Τα μαθήματα διεξάγονται σε μια ατμόσφαιρα διάδρασης και λογοτεχνικότητας, μέσα από θεωρία αλλά και ασκήσεις. Μαζί με τον συγγραφέα οι συμμετέχοντες ανιχνεύουν τι σημαίνει αυτός ο «άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα» στον οποίο βασίζεται η λογοτεχνία. Εισδύουν στην «κουζίνα» του πεζογράφου και αναλύουν τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα «υλικά» του. Τα σεμινάρια γίνονται με την καθοδήγηση ενός έμπειρου δημιουργού, ο οποίος, εκτός από την επιτυχημένη προσωπική συγγραφική διαδρομή και τη θεωρητική του κατάρτιση, διαθέτει και μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της λογοτεχνίας. Μαθητές του έχουν ήδη εκδώσει 19 βιβλία.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των μαθημάτων
Κάθε Πέμπτη, από 4 Οκτωβρίου έως και 8 Νοεμβρίου.
4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 1/11, 8/11
Ώρες: 6-9 μ.μ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει δεκατρία μυθιστορήματα και είκοσι τέσσερα συνολικά βιβλία. Το πρώτο, Ο έβδομος ελέφαντας (1998), εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Το δεύτερο, Μπαρ Φλωμπέρ (2000), εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Έχει δημοσιεύσει έξι ποιητικές συλλογές. Το μυθιστόρημα του Αμερικάνικη Φούγκα εκδόθηκε το 2008 στις ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει το International Literature Award από το "National Endowment for the Arts". Το μυθιστόρημά του Βίλα Κομπρέ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ (2007). Για τη δεύτερη συλλογή του, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, του απονεμήθηκε το 1994 από τον Δήμο Αθηναίων το Βραβείο Ποίησης στη μνήμη Νικηφόρου Βρεττάκου. Το παιδικό του μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο λαβύρινθος κέρδισε το Πρώτο Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Ο μονόλογός του Η τελευταία Μάρθα παρουσιάστηκε το 2004 στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, και παίχτηκε το 2008 στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου και ερμηνεία Χρήστου Στεργιόγλου. Τα έργα του Δακρυγόνα και Σκότωσε ό,τι αγαπάς (σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη) παίχτηκαν το 2010 και το 2012 στο ίδιο θέατρο. Ο μονόλογός του Μεσάνυχτα σ' έναν τέλειο κόσμο ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης το 2013 σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη. Το έργο του Μελίσσια έχει παρουσιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναγνώσεις» στο Εθνικό Θέατρο. Το έργο του Innerview παίχτηκε τον χειμώνα του 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Το 2013 το Innerview παίχτηκε στο Southbank Centre του Λονδίνου.
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει αντιπροσωπεύσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια. Τον Απρίλιο του 2013 μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τέσσερις συγγραφείς του Νότου μιλούν για την κρίση». Γράφει κριτική λογοτεχνίας στην εφημερίδα Τα Νέα. Διδάσκει για έκτο χρόνο δημιουργική γραφή.


Τιμή σεμιναρίων: 230 €
Τρόπος εξόφλησης: 50% με την εγγραφή και 50% πριν από το τρίτο μάθημα.
Αν προεξοφλήσετε τα δίδακτρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής (PayPal, πιστωτική κάρτα) ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης, σας παρέχουμε έκπτωση 30 €.

Τιμή παρακολούθησης εξ αποστάσεως (web conference): 170 €
Αν εξοφλήσετε τα δίδακτρα μέσω PayPal ή πιστωτικής κάρτας πρέπει να συμπληρώσετε τον κωδικό «WEBCONF» στο πεδίο "ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ" για να ισχύσει η ειδική τιμή.
Σημείωση: Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@bookoo.gr για τις τεχνικές λεπτομέρειες του web conference.
Διευκρίνιση: Τα μαθήματα θα μεταδοθούν μέσω Skype σε live streaming, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή τους στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Αν δε βλέπετε κουμπί πληρωμής παραπάνω, σημαίνει ότι έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις.

Αν επιθυμείτε να πληρώσετε μέσω τραπεζικής κατάθεσης επιλέξτε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

Λογαριασμοί κατάθεσης προς ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΑΕ

ALPHA BANK ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR16 0140 1010 1010 0232 0005 581 IBAN: GR78 0110 1040 0000 1040 0143 110 ΙΒΑΝ: GR39 0172 0260 0050 2601 2035 541
SWIFT / BIC: GRBAGRAA SWIFT / BIC: ETHNGRAA SWIFT / BIC: PIRBGRAA


ΒΗΜΑ 1
Κατά την κατάθεσή σας γράψτε στο πεδίο αιτιολογία ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας

ΒΗΜΑ 2
Στείλτε μας το αντίγραφο της κατάθεσης στο email info@bookoo.gr ή στο fax 210.2819550

Η επιβεβαίωση της εγγραφής σας γίνεται μόνο μετά την επιβεβαίωση της κατάθεσης. Θα ενημερωθείτε μέσω email.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@bookoo.gr με θέμα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.

Σημείωση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους προπληρώσουν τα δίδακτρα και κατόπιν η σειρά εγγραφής θα βασίζεται στην ημερομηνία και ώρα κατάθεσης της προκαταβολής.

Χώρος μαθημάτων: Βιβλιοπωλείο Εκδόσεων Ψυχογιός,
Διεύθυνση: Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα 10678
Πληροφορίες: info@bookoo.gr & 210.2804977

αυτοέκδοση βιβλίου
αυτοέκδοση bookoo
ΘΕ αυτοέκδοση βιβλίου

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα